Forårsbygotto med asparges, feta og citronolie

Frisk forårsbygotto med asparges, feta og citronolie. Normalt er bygotto til den tunge side, men asparges og citronolie gør retten let og frisk. Fetaen tilføjer fedme og gør bygottoen cremet på en anden måde end parmesan. Jeg tilbereder bygottoen i hønsefond, da jeg synes, det giver den bedste smag, men du kan sagtens holde retten helt vegetarisk ved at bruge grøntsagsbouillon i stedet 😉
Opskriften svarer til 4 personer
Forårsbygotto
- 4 dl perlebyg
- 1 L hønsefond
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 50 g smør
- 1 bundt asparges
- 100 g feta
- salt og peber
Snit løg og hvidløg og sautér det i lidt smør eller olie til løgene bliver gennemsigtige. Tilsæt perlebyg og lad det riste i 2-3 minutter. Tilføj hønsefond lidt efter lidt, så fonden får lov til at koge ind i bygottoen. Perlebyggen skal koge i 20-30 minutter. Snit aspargesene i skrå skiver og steg dem på en pande i 1-2 min. og drys med salt og peber. Montér bygottoen med smør og tilsæt aspargesene. Smag til med salt og peber. Anret din bygotto med smuldret feta på toppen.
Citronolie
- 5 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- salt
Rør olie og citronsaft godt sammen og smag til med lidt salt. Hæld olien over risottoen i en tynd stråle og server.
Ingen kommentarer endnu