Rösti med røget laks og feta

Forårsbygotto med asparges, feta og citronolie

Frisk forårsbygotto med asparges, feta og citronolie. Normalt er bygotto til den tunge side, men asparges og citronolie gør retten let og frisk. Fetaen tilføjer fedme og gør bygottoen cremet på en anden måde end parmesan. Jeg tilbereder bygottoen i hønsefond, da jeg synes, det giver den bedste smag, men du kan sagtens holde retten helt vegetarisk ved at bruge grøntsagsbouillon i stedet 😉

bygotto2

Opskriften svarer til 4 personer

Forårsbygotto

 • 4 dl perlebyg
 • 1 L hønsefond
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 50 g smør
 • 1 bundt asparges
 • 100 g feta
 • salt og peber

Snit løg og hvidløg og sautér det i lidt smør eller olie til løgene bliver gennemsigtige. Tilsæt perlebyg og lad det riste i 2-3 minutter. Tilføj hønsefond lidt efter lidt, så fonden får lov til at koge ind i bygottoen. Perlebyggen skal koge i 20-30 minutter. Snit aspargesene i skrå skiver og steg dem på en pande i 1-2 min. og drys med salt og peber. Montér bygottoen med smør og tilsæt aspargesene. Smag til med salt og peber. Anret din bygotto med smuldret feta på toppen.

Citronolie

 • 5 spsk olivenolie
 • 2 spsk citronsaft
 • salt

Rør olie og citronsaft godt sammen og smag til med lidt salt. Hæld olien over risottoen i en tynd stråle og server.

bygotto4

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rösti med røget laks og feta