9 anderledes opskrifter til påskefrokosten

Påsken er over os, og det betyder masser af mad til årets påskefrokoster! Selvom en paneret fiskefillet eller en mad med æg og rejer er lækkert, så mister det måske lidt charmen, når man spiser det for 3. gang på en uge. Hvis du mangler inspiration til påskefrokosten, har jeg her samlet 9 lidt anderledes påskeopskrifter, som smager vanvittigt godt – hvis jeg selv skal sige det 😉
Opskrifterne er helt i påskens ånd med masser af æg, fisk og forårsgrønt!
Laksetatar med kryddermayo og sprødt brød
Laksetatar rørt med olivenolie, sennep, citron og masser af krydderurter. Serveret med sprøde radiser og agurk og den lækreste kryddermayo!
Rødbedetatar med gedeost, brombær og estragon
En ret med knald på smagene! Marineret rødbede, hvis syre og bitterhed får fedme fra gedeost og sødme fra brombær.
En sød, lille servering der gør sig godt som alternativ til den klassiske æggemad. Server cocotten og lad dine gæster skrabe skålens lækkerier over på en skive ristet brød. Tilføj eventuelt rejer marineret i hvidløg og chili 😉
Rimmet torsk med kørvelolie og variation af jordskokker
Måske ikke en klassisk ret på påskebordet, men ikke desto mindre super lækkert! Retten er helt sart og feminin i smagene, og det kan være et rart afbræk fra den tunge påskemad 😉
Tatar med confiteret æggeblomme, crumble, dijonmayo og syltede rødløg
Tatar, min kærlighed! Man skulle da være et skarn, hvis man ikke værdsatte en rørt tatar med cremet æggeblomme 😉 Server eventuelt tataren i mindre portioner på en skive friskbagt rugbrød.
Lakserilette er igen en af klassikerne på påskebordet. Det er lidt af en crowd pleaser, og det forstår jeg godt. Lakserilette er super nemt og hurtigt at tilberede, og så smager det bare virkelig lækkert!
Asparges med kørvelmayo, rugbrødscrumble og pocheret æg
Helt friske, milde asparges med syre, fedme og knas. Enkel, men bestemt ikke kedelig servering!
Nordisk hønsesalat med æbler, timian og bacon
Ingen påske uden hønsesalat! Her i en nordisk version med æbler, timian og selvfølgelig bacon – en klassiker med et twist 😉
Marineret grønkål med pocheret æg, bacon og granatæble
En lille, lækker og frisk servering med masser af tekstur. Server den enten som en ret i sig selv eller som en opdateret, nordisk æggemad!
Ingen kommentarer endnu