Asparges med kørvelmayo, rugbrødscrumble og pocheret æg

Lakserilette

Ingen påske uden laks – i hvert fald ikke herhjemme! Jeg elsker laks i alle afskygninger, og lakserilette er klart en af mine favoritter! Den cremede, fede smag der bliver komplimenteret af syre fra citron, skarphed fra sennep og forårsløg og friskhed fra grønne urter. Mine tænder løber helt i vand nu 😉

Server lakseriletten på ristet brød eller som her med rugbrødschips. Lakseriletten kan både være en del af påskebordet, men den fungerer også rigtig godt som f.eks. forret. Portionerne ser måske ikke ud af meget, men fordi smagen er så intens, har man slet ikke brug for mere!

lakserilette4

Opskriften svarer til 3 personer

Lakserilette

 • 125 g varmrøget laks
 • 1 forårsløg
 • ½ bakke karse
 • 3 spsk creme fraiche
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 tsk dijonsennep
 • salt og peber

Snit forårsløg og karse fint. Tag evt. skind af den varmrøgede laks og del laksen i flager. Bland creme fraiche, citronsaft, dijonsennep, laks, forårsløg og karse og smag til med salt og peber. Server med sprøde rugbrødschips.

1 kommentar

 • Louise

  Mums… Det lyder og ser virkelig lækkert ud! Vil helt klart prøve at lave det en dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asparges med kørvelmayo, rugbrødscrumble og pocheret æg