Ramsløgsolie

Kyllingeballotine med ramsløg, blomkålspuré og syltet gulerod

Vi fortsætter med ramsløgstemaet, og i dag vil jeg vise, hvordan man kan bruge ramsløgspesto og ramsløgsolie i en hovedret. I den anledning har jeg lavet kyllingeballotine med ramsløgspesto og sprød parmaskinke på en bund af blomkålspuré. Hertil serverer jeg syltet gulerod og ramsløgsolie. Ramsløgspestoen og -olien bidrager her med en friskhed og sart bitterhed, som komplimenterer den salte parmaskinke, den fyldige blomkålspure samt sødmen og syren i de syltede gulerødder rigtig fint. Meget helstøbt ret!

Min pesto blev lige til den tynde side, og derfor løb den lidt ud af min ballotine, da jeg skulle rulle den – så sørg for, at din pesto er tyk/grov nok 😉 I stedet for ramsløgspestoen kan du vælge at blande flødeost med finthakket ramsløg. Det gør rullearbejdet lidt nemmere!

kyllingeballotine4

Opskriften svarer til 4 personer

Kyllingeballotine

Læg kyllingebrysterne mellem to stykker film og bank dem ensartet flade. Fordel pestoen og rul ballotinen til en aflang pølse. Rul parmaskinken rundt om og steg ballotinerne ved middel varme til kyllingen er gennemstegt.

Blomkålspuré

  • 1 blomkål
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 spsk citron
  • salt og peber

Skær blomkålen ud i små buketter med så lidt af stokken som muligt. Kog blomkålen mør i mælk og fløde – det tager 10-15 min. Blend blomkålspuréen med smør og smag til med citron og godt med salt og peber

Syltet gulerod

  • 3 gulerødder
  • 2 dl æbleeddike
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker

Skær gulerødderne i tynde bånd på et mandolinjern. Kog æbleeddike, vand og sukker op. Lad lagen køle lidt af og hæld den over gulerødderne. Stil på køl i minimum 1 time.

Ramsløgsolie (se opskriften her)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramsløgsolie