Guide til London // Seværdigheder

Ramsløgspesto

Så er ramsløg endelig i sæson! Hvad enten du er til at plukke dem i skoven eller købe dem i supermarkedet, så er det i hvert fald nu, at du har muligheden. Ramsløg er i sæson fra marts til omkring juni, så det er bare med at bruge dem, mens de er der 😉

Ramsløg har en frisk, mild smag af hvidløg, og de yngste blade har den fineste smag. Du kan bruge ramsløg til en masse forskellige ting, og derfor vil jeg de næste par uger sætte fokus på ramsløgets anvendelsesmuligheder. Der vil komme opskrifter på olier, dressinger, dip og (som i dag) pesto, og hvordan du kan bruge dem i aftensmaden. Jeg glæder mig til at spise en masse ramsløg og dele opskrifterne med jer!

Ramsløgspesto kan du f.eks. bruge til pasta, kartofler, som dressing i salater, oven på fisk, som dip til grøntsagsstave, til tapas eller til en god skive brød 🙂

ramsloegspesto5

Opskriften svarer til ca. 2,5 dl

Ramsløgspesto

  • 15 blade ramsløg
  • 1,5 dl olivenolie
  • 1,5 dl pinjekerner
  • 1 dl parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Skyl ramsløgene godt og dup dem tørre med køkkenrulle. Blend ramsløgene med olie, pinjekerner, parmesan og hvidløg til pestoen bliver ensartet. Smag til med citronsaft, salt og peber. Opbevar pestoen på køl. Du kan med fordel hælde ca. 1 cm olie oven på pestoen, da dette forlænger holdbarheden.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til London // Seværdigheder