Laksetærte med spinat og feta

Jeg er stor fan af tærter! Man kan jo simpelthen komme alt i dem. Tærter er rigtig god restemad, når man har grøntsager og/eller kød i overskud – og har man også en smule ost, så er man jo nærmest ude i luksusudgaven 😉
Jeg synes, man får en rigtig luftig og lækker æggemasse ved at blande lidt creme fraiche eller hytteost i æggene. Har man ikke lige det i køleskabet, så kan en sjat mælk eller fløde også bruges, og så kan man selvfølgelig også bare nøjes med at bruge æg. Og så er det super vigtigt at give æggemassen godt med salt og peber. Jeg er vild med de forskellige salt med smag fra Nicolas Vahe, som virkelig er lækre i tærter!
Jeg er altså et af de mennesker, der køber den færdige tærtedej fra køledisken i supermarkedet. En tærte er for mig super nem og hurtig aftensmad, og så går det lidt af fløjten, hvis man først skal til at lave dejen. Det tager sikkert ikke så lang tid, som jeg frygter, og jeg bøjer mig i støvet for dem, der har overskuddet til en hjemmelavet tærtedej – I er sgu for seje 😉
Opskriften svarer til 4-6 personer
Ingredienser:
- 225 g laksefilet
- 1 løg
- 1 pose spinat
- 150 g feta
- 8 æg
- 4 spsk creme fraiche
- salt og peber
- 1 grov tærtedej
Skær skindet af laksen og skær laks og feta i tern. Skær løget i både. Vask spinaten og varm den på en pande til spinaten begynder at falde sammen. Pisk æg og creme fraiche og krydder med salt og peber. Læg tærtedejen i et tærtefad og fordel først fyldet og derefter æggemassen. Bag tærten i ovnen ved 170 grader i ca. 45 min. til æggemassen har sat sig.
Ingen kommentarer endnu