Irmas madmesse: Mad & Glæde 2017

Guide til London // Restauranter

Hvor skal man spise i London? Det kan godt være svært at beslutte sig, for der er simpelthen så mange valgmuligheder! Med denne guide vil jeg fortælle om de restauranter, vi spiste på på vores London-tur. 3 af mine veninder og jeg tog 3 dage til London i starten af ugen. Flypriserne var simpelthen så lave, at vi ikke kunne lade være! Vi fløj for 200 kr. tur/retur og overnattede på Generator Hostel, hvor vi havde et privat 4-personers værelse, som vi betalte lige omkring 300 kr. for per person. Altså betalte vi ikke mere end 500 kr. hver for 3 dage i London – det er måske de bedste 500 kr., jeg nogensinde har brugt 😉

Restaurantpriserne i London ligger en anelse lavere end i København, men til gengæld kommer der service charge på 12,5 % oven i. Niveauet var rigtig højt, og vi fik virkelig noget lækker mad!

Morgenmad

duck3

Duck & Waffle – Noget af det bedste morgenmad, jeg har fået serveret på en restaurant. Det er store ord, men de er i den grad sande! Restauranten er en oplevelse i sig selv. Den ligger på 40. etage med udsigt over London’s financial district, og det er så smukt! Menukortet har noget for enhver smag, men Duck & Waffles specialitet er vafler, som vi bestilte i forskellige afskygninger. Især deres signaturret duck & waffle og deres ox cheek benedict smagte fantastisk!

sketch5

Sketch – Sketch er egentlig kendt for deres afternoon tea, men vi valgte at spise her til morgenmad, og det var et godt valg. Jeg vil kalde retterne for klassikere med et tvist. Min eggs florentine var lavet med spinat coulis og beurre blanc i stedet for den klassiske sauterede spinat og hollandaise. Derudover var brødet helt tynde, sprøde skiver franskbrød og ikke en english muffin. Maden smagte skønt! Det lyder måske lidt mærkeligt, men husk at besøge toiletterne – de er simpelthen så spacy og alternativt indrettet 😉

Frokost

itsu

(Billede: Itsu)

Itsu – Sund, asiatisk fast food! Itsu har både en køledisk med bl.a. friske salater og sushi, og så kan man bestille varme supper samt nudel- og risretter. Super simpelt, og maden er klar inden for 5 minutter. Jeg bestilte en “lucky duck”, som var en misosuppe med and, brune ris, kombu, ingefær, citrus og porre. Det var enormt lækkert, og suppen var virkelig godt krydret. Itsu er samtidig super billigt, og min ret kostede kun £5.99.

pret

(Billede: Flatiron)

Pret A Manger – Kaffebar, som også serverer lette retter som sandwich og salater. Jeg fik en quinoasalat med bagt rødbede, butternut squash, feta og fransk dijon-dressing. Simpelt, sundt og lækkert! Her holdt vi også mange kaffepauser, når fødderne var trætte. En filterkaffe koster den nette sum af £1, så pengene rækker noget længere end f.eks. Starbucks. Derudover har Pret A Manger også nogle virkelig gode vinegar chips, som jeg spiste lidt for mange af 😉

gourmet3

Gourmet Burger Kitchen – Burgerne er ærlig talt lidt til den kedelige side, men de smager godt. Fritterne var super lækre og sprøde, og mayo’en havde rigtig godt smag. Det er ikke den store kulinariske oplevelse, men et godt bud på en hurtig og billig frokost.

Aftensmad

pho3

Pho – Af en eller anden grund ender vi altid med at spise vietnamesisk, når vi er i udlandet, men det er jo også lækkert! Suppen var kraftig og krydret, og duftede fantastisk af kanel og stjerneanis. Jeg bestilte en pho bo vien, som er en oksekødssuppe med oksekødboller. Det smagte skønt, og portionerne var virkelig store.

wahaca9

Wahaca – Jeg har ikke gjort mig så meget i mexicansk mad før, men det har da helt klart været en fejl – i hvert fald hvis alle lavede lige så god mexicansk mad, som vi fik på Wahaca. Maden var intet mindre end fantastisk, og specielt baja tacoen (billedet nederst til højre) med friteret torsk, slaw, chipotle mayo og syltede agurker var fænomenal! Menukortet er bygget sådan op, at man enten kan bestille en hovedret eller vælge flere retter i street food størrelse. Vi valgte selvfølgelig den sidste mulighed for at smage mest muligt 😉

jamies5

Jamie’s Italian – Kan du lide simpel italiensk mad med masser af smag, vil du elske Jamie’s Italian. Restauranten og maden er virkelig low key, og så var det bare super lækkert! Til forret fik jeg friteret fisk og blæksprutte, hjemmelavet pasta med trøffelolie, revet trøffel og frisk parmesan til hovedret og en syndig brownie med karamelis og karamelliserede popcorn til dessert. Hvis du spiser inden kl. 18 kan du vælge fra frokostmenuen og få en 3-retters menu for kun £14.95 – det er virkelig billigt!

Alt i alt havde vi en fantastisk tur med super skøn mad! Der var mange flere restauranter, jeg gerne ville prøve, så der går nok ikke længe, før jeg må vende tilbage 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Irmas madmesse: Mad & Glæde 2017