Teriyaki laksesalat

Nogle gange må mad gerne bare være simpelt. Denne laksesalat er en super simpel, lækker og frisk frokost, som ikke tager mere end 15 min. at lave. Den friske salat passer virkelig godt sammen med den salte og søde teriyaki laks, og retten smager skønt af umami. En rigtig forårsret til at få os igennem den sidste vintertid 😉
For en gangs skyld vil jeg være kortfattet og bare lade jer nyde denne skønne opskrift!
Opskriften svarer til 2 personer
Teriyaki laks
- 2 laksefileter
- 1 dl sojasauce
- 1 spsk mirin eller hvidvinseddike
- 1 spsk vand
- 1 spsk honning
- 1-2 spsk sesam
Bland sojasauce, mirin, vand og honning og giv det 30 sekunder i mikrobølgeovnen for at opløse honningen. Du kan også varme det i en kasserolle, men det andet er nu bare nemmere. Skær laksen i mundrette stykker og marinér laksen i teriyakien i minimum 30 min. på køl. Bag laksen i ovnen i 10 min. ved 180 grader. Drys den varme laks med sesam.
Salat
- Salat (jeg brugte blandede spæde salater)
- 4 radisser
- 1 håndfuld edamamebønner
- 1 forårsløg
- koriander
Snit radisserne fint på et mandolinjern, skær forårsløget i skiver og tilbered edamamebønnerne efter pakkens anvisning (hvis du bruger frosne). Bland salaten sammen med laks, radisser, edamamebønner, forårsløg og koriander.
Ingen kommentarer endnu