Blåbærmoussekage med hvid chokolade og sprød nøddebund

Teriyaki laksesalat

Nogle gange må mad gerne bare være simpelt. Denne laksesalat er en super simpel, lækker og frisk frokost, som ikke tager mere end 15 min. at lave. Den friske salat passer virkelig godt sammen med den salte og søde teriyaki laks, og retten smager skønt af umami. En rigtig forårsret til at få os igennem den sidste vintertid 😉

For en gangs skyld vil jeg være kortfattet og bare lade jer nyde denne skønne opskrift!

laks2

Opskriften svarer til 2 personer

Teriyaki laks

 • 2 laksefileter
 • 1 dl sojasauce
 • 1 spsk mirin eller hvidvinseddike
 • 1 spsk vand
 • 1 spsk honning
 • 1-2 spsk sesam

Bland sojasauce, mirin, vand og honning og giv det 30 sekunder i mikrobølgeovnen for at opløse honningen. Du kan også varme det i en kasserolle, men det andet er nu bare nemmere. Skær laksen i mundrette stykker og marinér laksen i teriyakien i minimum 30 min. på køl. Bag laksen i ovnen i 10 min. ved 180 grader. Drys den varme laks med sesam.

Salat

 • Salat (jeg brugte blandede spæde salater)
 • 4 radisser
 • 1 håndfuld edamamebønner
 • 1 forårsløg
 • koriander

Snit radisserne fint på et mandolinjern, skær forårsløget i skiver og tilbered edamamebønnerne efter pakkens anvisning (hvis du bruger frosne). Bland salaten sammen med laks, radisser, edamamebønner, forårsløg og koriander.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærmoussekage med hvid chokolade og sprød nøddebund