Rimmet torsk med kørvelolie og variation af jordskokker

I dag vil jeg dele opskriften på den 2. ret af min fødselsdagsmenu nemlig rimmet torsk med jordskokkepuré, kørvelolie og jordskokkechips. Hvis du vil læse (eller genlæse) opskriften på de øvrige retter, så bestod min fødselsdagsmenu af:
- Marineret grønkål med pocheret æg, bacon og granatæble
- Rimmet torsk med jordskokkepuré, kørvelolie og friterede jordskokker
- Rødbedetatar med gedeost, brombær og estragon
- Hindbærsorbet med mandelcrumble og marengs (kommer op i morgen)
Den salte og søde torsk passede så fint til den cremede og let syrlige jordskokkepuré, den aromatiske olie og de sprøde jordskokkechips. For mig er dette en meget fin og feminin ret med milde smage, der komplimenterer og fremhæver hinanden. Derudover er de sarte farver utroligt smukke på tallerkenen – synes I ikke? 😉
Opskriften svarer til 6 personer
Rimmet torsk
- 250 g torskefilet
- 1,5 spsk salt
- 1,5 spsk sukker
Bland sukker og salt sammen og fordel blandingen over torsken. Pak torsken stramt i husholdningsfilm og sæt fisken på køl i minimum 3 timer og gerne natten over. Skyl torsken fri for salt og sukker og skær den i skiver med en skarp kniv.
Kørvelolie
- 1 dl rapsolie
- 1 håndfuld kørvel
Blend rapsolie og kørvel i 5 minutter. Herefter kan du vælge at lade olien være, som den er eller si den gennem et klæde, hvis du gerne vil have en helt fin olie. Jeg kan nu godt lide, at man kan se urterne i olien.
Jordskokkepuré
- 500 g jordskokker
- 1,5 dl mælk
- 1,5 dl fløde
- 2 spsk smør
- citron
- salt og peber
Skræl og skær jordskokkerne i tern og kog dem i mælk og fløde i ca. 20 minutter til de er møre. Blend puréen glat med smør og smag til med salt, peber og citron.
Jordskokkechips
- 2 jordskokker
- 2 dl rapsolie
Skræl jordskokkerne og skær dem i helt tynde skiver på et mandolinjern. Læg jordskokkerne i vand med lidt eddike, så de ikke bliver brune. Dup jordskokkerne tørre med køkkenrulle og fritér dem i rapsolie til de bliver gyldne. Lad chipsene blive sprøde på et stykke køkkenrulle.
Anret jordskokkepuréen på en tallerken og dryp kørvelolie rundt om. Læg forsigtigt torsken oven på puréen og top med jordskokkechips.
Ingen kommentarer endnu