Marineret grønkål med pocheret æg, bacon og granatæble

Marineret grønkål er en god måde at få noget af bitterheden ud af grønkålen. Her har jeg lavet en form for salat, hvor den syrlige og bitre grønkål får selskab af sødme fra granatæble, salt fra bacon og fedme fra det pocherede æg. Salaten kan enten serveres som forret, en let frokost eller endda morgenmad, hvis du er til grøntsager fra morgenstunden 😉
Opskriften svarer til 2 personer
Ingredienser:
- 3 håndfulde grønkål
- ½ lille rødløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk æbleeddike
- salt og peber
- 100 g bacon i tern
- 2 æg
- 2 spsk granatæblekerner
Fremgangsmåde:
- Fjern stilkene og riv grønkålen i mindre stykker
- Mariner grønkålen i olivenolie, æbleeddike, salt og peber. Masser lagen godt ind i grønkålen og lad det trække i 10 minutter
- Snit rødløg fint og bland det sammen med grønkålen
- Steg baconen sprød på en pande
- Pocher æggene i 1 L vand tilsat 1 spsk lys eddike i 3 minutter
- Bland grønkål, bacon og granatæble og server med pocheret æg
Ingen kommentarer endnu