Syltede rødløg med timian og sort peber

Langtidsstegt svineskank med knuste jordskokker, smørstegte pastinakker og skysauce

I denne uge har Meny tilbud på svineskank til kun 14,95 kr. per halvkilo. Det er eddermaneme billigt! Der går en del fra vægten til benet, så du skal regne med lige omkring dobbelt så meget kød i vægt, som du normalt ville købe. Jeg fik fat i en skank på 1,2 kg., hvilket passede perfekt til 4 personer.

For mig er svineskank lidt som en luksus-ribbensteg. Præcis lige så fedtet og snasket med de sprødeste svær, og kødet er (om muligt) endnu mere mørt. Jeg valgte at langtidsstege min svineskank, hvilket gav vildt saftigt kød, der faldt så fint fra benet. Det er altså comfort food, der vil noget!

Til skanken lavede jeg knuste jordskokker med krydderolie og smørstegte pastinakker. Simpelt tilbehør fuld af smag! Derudover lavede jeg en skysauce på stegeskyen fra skanken. Det var simpelthen så lækkert, og dagens aftensmad skaffede mig i den grad kærestepoint fra en meget glad og tilfreds mand 😉

skank7

Opskriften svarer til 4 personer

Svineskank

 • 1 svineskank på 1-1,5 kg.
 • vand
 • salt

Rids sværen først på langs og dernæst på tværs med en skarp kniv. Ternene skal være ca. 1×1 cm. Gnid svineskanken godt med salt og kom den på en rist med en bradepande med vand under. Skanken skal stege i ovnen i 3 timer ved 150 grader. Spæd op med vand undervejs, hvis bradepanden tørre ud. Skru herefter temperaturen op til 220 grader til sværen bliver sprød. Vend svineskanken undervejs, så sværen bliver sprød hele vejen rundt.

Knuste jordskokker

 • 1 kg jordskokker
 • 0,5 dl olie
 • 2 fed hvidløg
 • 1 lille håndfuld persille
 • citron
 • salt og peber

Kog jordskokkerne i vand uden salt til de er møre (ca. 25 minutter). Hæld vandet fra og mos jordskokkerne groft med en kartoffelmoser eller en gaffel. Pres hvidløget og hak halvdelen af persillen fint. Opvarm olie, hvidløg og den hakkede persille og lad det koge nogle minutter uden at hvidløget branker. Si hvidløg og persille fra olien. Hak resten af persillen og bland de knuste jordskokker med krydderolien og den friske persille. Smag til med salt, peber og citron.

Smørstegte pastinakker

 • 1 kg pastinakker
 • 3 spsk smør
 • flagesalt

Skræl pastinakkerne og skær dem i aflange stykker. Steg pastinakkerne i smør til de bliver gyldne. Drys med salt.

Skysauce

 • Stegesky fra skanken
 • 2 spsk smør
 • maizena
 • citron
 • salt og peber

Hæld stegeskyen op i en kasserolle og lad den koge ind. Jævn saucen med maizena og smag til med citron, salt og peber. Tag kasserollen af varmen og tilsæt koldt smør.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syltede rødløg med timian og sort peber