Grillet spidskål med bacon og sennepsvinaigrette

Grøntsager kan sagtens være syndige! Lidt i stil med gårsdagens pankopanerede squashfritter har jeg skruet op for snaskefaktoren med bacon og parmesan – det er jo søndag 😉
Spidskålens sødme og lette bitterhed står i fin kontrast til den salte parmesan og syrlige dressing, og baconen tilføjer umami og tekstur til retten. Retten kan serveres som tilbehør til aftensmaden, men fungerer altså også rigtig fint i sig selv f.eks. som en let frokost.
Da vinter og vejr ikke ligefrem kalder på sene grillaftener, har jeg snydt lidt og stegt spidskålen på panden i baconfedtet. Det fungerer helt fint!
Opskriften svarer til 2 personer
Ingredienser:
- ½ spidskål
- 100 g bacon i tern
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk æbleeddike
- 1 tsk sukker
- salt og peber
- 20 g parmesan
Fremgangsmåde:
- Skær spidskålen i 2 kvarte
- Steg baconen sprød på en pande
- Grill eller steg spidskålen i baconfedtet til det tager farve på alle sider
- Bland vinaigretten af olivenolie, dijonsennep, æbleeddike, sukker, salt og peber
- Riv parmesanen groft
- Server spidskålen med sennepsvinaigrette, parmesan og bacon
Ingen kommentarer endnu