Marokkansk couscous med urter og granatæble

Guide til Budapest // Restauranter

I går kom jeg hjem fra den skønneste weekendtur til Budapest med min kæreste. Det var anden gang, jeg besøgte byen, og jeg er kun blevet mere forelsket i Budapest – det er simpelthen en fantastisk by! Det var en lidt kold tur, men vi var pakket godt ind i varmt tøj, mens vi travede byen tynd 😉

Vi fløj til Budapest fredag morgen og retur igen søndag eftermiddag, hvilket gav 7 måltider på turen, som nøje var blevet planlagt hjemmefra. Det er super billigt at spise ude i Budapest, og prisen er ofte halvdelen eller en tredjedel af, hvad samme måltid ville have kostet i København.

I Ungarn hedder valutaen forint, og 1000 HUF svarer ca. til 24 danske kr. De ungarske tjenere er utroligt opmærksomme og servicemindede, og det er normalt at give mellem 10 og 15 % i drikkepenge.

Her har I min guide til restauranter i Budapest!

burgermarket

Burger Market  Király utca 8. 1061 Budapest

Uformelt sted der serverer burgere og pommes frites uden så mange dikkedarer. Burgerne er saftige og virkelig velsmagende, og osten smager rent faktisk af noget. Vi gav 100 kr. for 2 burger menuer med fritter og cola. Lækker og billig frokost!

funkypho

Funky Pho – Mozsár u. 7. 1066 Budapest

Turens absolut billigste måltid! 65 kr. gav vi for 2 pho, 1 rispapirrulle til deling og 2 glas vand. Stedet serverer vietnamesiske retter som pho (selvfølgelig), salater, stir-fry og rispapirruller. Super lækkert og friskt måltid – ekstremt meget værdi for pengene!

atable

A Table! – Arany János u. 16. 1051 Budapest (flere steder i byen)

Lille hyggelig fransk café og bageri. Disken bugner af friskbagte croissanter, sandwich, tærter og bagværk med fyld. Vi besluttede os for en croissant med ost og skinke og en “tærte” med æg og bacon. Mums hvor var det bare lækkert! 100 kr. måtte vi slippe for 2 croissanter, 2 tærter, 1 cafe latte, 1 te og 2 glas vand – det er vist lige til at klare!

ramenka

Ramenka – Kazinczy u. 9. 1075 Budapest

Denne ramen er langt fra den flotteste, jeg har fået, men det er en af de bedste! Kødet er noget af de møreste chashu, jeg nogensinde har smagt, nudlerne var bløde og fyldige og fyldet af gulerod, porre, kinakål, bønnespirer, svampe og narutomaki gav fantastisk smag til suppen. For 2 ramen og 2 sodavand gav vi 100 kr.

bork

Borkonyha – Sas utca 3. 1051 Budapest

Det utroligt lave prisniveau i Budapest gør sig gældende for restauranter på alle niveauer – også på Michelin restauranter. Her så vi vores snit til at besøge Michelin restauranten Borkonyha Winekitchen, hvilket vi bestemt ikke fortrød! Det var intet mindre end sublim mad! Maden var nytænkende og stemningen afslappet. Til forret fik jeg marineret laks med granatæble og spicy pesto, svinekotelet med gulerodspure, squash og persillekage til hovedret og chokoladekage med rødbede og appelsin til dessert. Min kæreste fik kalvebrisler med polenta til forret, oksemørbrad med ramsløg, kapers og kvæde til hovedret og chokolademousse med variation af hindbær til dessert. Vi betalte 800 kr. for 2 3-retters menuer, 1 flaske rødvin og 2 danskvand. Fantastisk!

bisztro

Budapest Bisztró Vécsey street 3. 1054 Budapest

Lige bag parlamentet ligger Budapest Bisztró. Menukortet er enormt, og efter lang tid besluttede vi os for en croque madame og en eggs benedict. Stedet er så fint indrettet, og maden smager godt, men er måske lige en tand for mainstream til min smag. Vi gav 140 kr. for de 2 retter, 1 cafe latte og 1 te, hvilket er lidt dyrt efter Budapest standard.

hummusbar

Hummus Bar – Október 6. Str. 19. 1051 Budapest

Hummus Bar er en kæde, der ligger flere steder i byen. Kan du lide hummus, falafler og mellemøstlig mad, må du altså ikke snyde dig selv for en tur forbi Hummus Bar. Maden er super billig og virkelig, virkelig lækker! Mit livs bedste falafler! Vi delte en tallerken med 10 falafler, hummus, couscous og laffa. Herudover fik vi 1 sodavand og 1 lemonade. Hele herligheden betalte vi 60 kr. for – prøv det, prøv det, prøv det!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marokkansk couscous med urter og granatæble