Vietnamesisk risnudelsalat med nuoc cham

Til gårsdagens thai fish cakes fik vi denne vietnamesiske risnudelsalat med nuoc cham. Risnudlerne og de sprøde grøntsager gør, at salaten virker rigtig frisk at spise. Nuoc cham, som er en klassisk vietnamesisk dipping sauce, giver en krydret, sød og salt smag, som passer rigtig godt til de milde, friske smager fra grøntsager og nudler. Risnudelsalaten tager måske 5 minutter at lave, og det er bare super lækker hverdagsmad!
Opskriften svarer til 4 personer
Ingredienser:
Risnudelsalat
- 180 g risnudler
- 1 L vand
- ½ agurk
- 2 forårsløg
- bønnespirer
- 1 rødløg
- 1 rød chili (kan undværes)
- 1 håndfuld koriander, mynte eller sød basilikum
- 2 spsk ristede løg eller hakkede peanuts
Nuoc cham
- 3 spsk vand
- 2 spsk sukker
- 1 tsk eddike
- 3 spsk fiskesauce
- saften fra ½ lime
- ½ rød chili, hakket
- 1 fed hvidløg, hakket
Fremgangsmåde:
Nuoc cham
- Kog vand, sukker, eddike til sukkeret er opløst
- Lad det køle af og tilsæt herefter hvidløg, chili, limesaft og fiskesauce
Risnudelsalat
- Vask og snit grøntsagerne – forårsløg og chili i skiver, agurk i strimler (julienne) og rødløg i tynde både
- Kog 1 L vand i en gryde
- Tag gryden af varmen, tilsæt risnudler og læg låg på gryden
- Lad risnudlerne trække i 3 minutter og skyl herefter med koldt vand
- Bland risnudlerne med agurk, forårsløg, bønnespirer, rødløg, chili, urter og nuoc cham
- Server salaten med ristede løg eller hakkede peanuts
Ingen kommentarer endnu