Laksetatar med kryddermayo og sprødt brød

Thai fish cakes

Rema1000 har tilbud på fisk i denne uge, så vi har fyldt fryseren med masser af lækker laks og torsk. Jeg elsker fiskefrikadeller, men nogle gange kan det godt blive lidt kedeligt i længden – især hvis man (ligesom mig) tyer til den færdige fiskefars i køledisken.

Men det er slut nu! I disse thai fish cakes er der skruet op for smagene, og du vil hurtigt glemme alt om de kedelige, smagsløse fiskedunser. De asiatiske smage går bare virkelig godt til fisken!

Vi er i januar, og mange har påbegyndt en ny livsstil med enten vægttab eller blot et fokus på at spise og leve sundere. Torsk er en mager fisk med masser af proteiner, og torsken er derfor ideel som slankemad. Derudover er torsk rig på selen og jod, som er vigtige byggesten for dit stofskifte og immunforsvar.

fishcake2

Opskriften svarer til 4 personer

Ingredienser:

  • 450 g torsk (eller anden hvid fisk)
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tommelfinger ingefær
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1 forårsløg
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld koriander
  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

  1. Skær torsken i grove stykker
  2. Skræl og snit hvidløg og ingefær groft
  3. Skær forårsløg i skiver
  4. Blend alle ingredienserne i en food processer til farsen er ensartet
  5. Steg i olie på en pande til fish cakes’ne er gyldne og gennemstegte
  6. Server med sød chilisauce

fishcake7

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksetatar med kryddermayo og sprødt brød