Laksetatar med kryddermayo og sprødt brød

Denne ret er efterhånden ved at være lidt af en klassiker herhjemme. Vi har faktisk fået den hele 3 gange inden for den sidste måned 😉
Laksetataren serverede vi som forret nytårsaften til 16 personer. Det er en nem forret at lave til mange mennesker, og den kan forberedes tidligere på dagen – win-win! Brødet er faktisk inspireret af en ret min kæreste bestilte på Nose2tail Madbodega, som simpelthen var så lækker! Det sprøde brød passer helt perfekt til den bløde laksetatar og skaber god struktur i retten.
Laksetatar er også super lækkert som en let frokostanretning!
Opskriften svarer til 5 personer
Ingredienser:
Laksetatar
- 450 g laksefilet
- 200 g røget laks
- 1 rødløg
- 2 håndfulde krydderurter (persille, purløg, kørvel, brøndkarse eller estragon)
- 3 spsk olivenolie
- 2-3 spsk citronsaft
- 2 tsk dijonsennep
- salt og peber
- 5 radiser
- ½ agurk
- rød skovsyre
Kryddermayo
- 3 spsk mayonnaise
- 1 håndfuld krydderurter (samme som tidligere)
- et skvat citronsaft
- 1 knivsspids chiliflager
- salt og peber
Sprødt brød
- 1 ciabattabrød
- smør
- olie
Fremgangsmåde:
- Kom laksefileterne på frost i 24 timer
- Tag laksen ud af fryseren og skær skindet fra
- Skær laksen (både filet og røget) i tern. Dette gøres nemmest (og flottest) mens laksen stadig er frossen.
- Snit rødløget fint
- Vask og hak krydderurterne
- Bland laks, rødløg, krydderurter, olivenolie, citronsaft og sennep og smag til med salt og peber
- Stil laksetataren på køl
- Bland kryddermayo bestående af mayonnaise, krydderurter, citronsaft, chiliflager, salt og peber
- Skær radiserne i tynde skiver på et mandolinjern eller i hånden
- Skær agurken i fine strimler med en julienneskræller
- Skær ciabattabrødet i 10 skiver
- Steg brødskiverne i halv olie/halv smør på en panden til brødet bliver gyldent
- Anret laksetataren med agurk, radiser, kryddermayo og rød skovsyre
- Server med det sprøde brød til
Hvor lækkert! <3