Braiserede svinekæber med perlebyg

Rösti med gulerod og glaskål

Jeg har længe kigget skeptisk på glaskål i supermarkedet. Jeg syntes virkelig, den lille fætter så spændende ud, men jeg anede simpelthen ikke, hvad jeg kunne bruge den til. Efter lidt søgning på netten kom jeg frem til, at glaskål skulle smage lidt ligesom stokken fra en broccoli – og det er jeg nu meget enig i. Måske lidt som en blanding mellem en broccolistok og en pastinak. Glaskål er helt sprødt og utrolig saftigt. Det lyder meget underligt at beskrive det, men det giver mening, når man smager det 😉

Jeg havde et par gulerødder tilbage fra sidste uge, som skulle bruges, og derfor kastede jeg mig ud i at lave rösti med netop gulerod og glaskål. Jeg spiste dem som en let frokost, men en anden gang vil jeg servere dem som tilbehør til aftensmaden!

rosti5

Opskriften svarer til 2 personer

Ingredienser:

 • 1 stor eller 2 små gulerødder
 • 1 glaskål
 • 1 lille løg
 • 1 æg
 • 2 spsk mel
 • ½ tsk cayennepeber
 • 2 kviste timian
 • salt og peber
 • creme fraiche eller mayonnaise

Fremgangsmåde:

 1. Vask og skræl gulerødder, glaskål og løg
 2. Riv grøntsagerne groft på et rivejern
 3. Pres væden ud af grøntsagerne. Dette kan du enten gøre med hænderne, med køkkenrulle eller et viskestykke
 4. Bland grøntsagerne med æg, mel, cayennepeber, timian, salt og peber
 5. Steg röstierne ved middel varme
 6. Server med en skefuld creme fraiche eller mayonnaise og evt. lidt purløg

rosti2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Braiserede svinekæber med perlebyg