Anmeldelse: Eataly Illum

Jordskokkesuppe med bacon/rugbrødscrumble

Jeg synes godt nok, at vejret er blevet noget gråt og vådt. Kan vi ikke få lov til at bytte det til snevejr? Det er ikke ligefrem, fordi vejret bidrager positivt til overskuddet – jeg er i hvert fald begyndt at overveje det der vinterhi!

En ting, jeg dog nyder ved det triste vejr, er lysten til at lave lækker mad med masser af saft og kraft. Simreretter, supper og grove grøntsager! I går kastede jeg mig ud i at lave jordskokkesuppe for første gang – og hvorfor har jeg dog ikke gjort det før? Det er jo super lækkert!

Jordskokkerne giver suppen en fyldig, cremet konsistens, og chili og hvidløg komplimenterer virkelig jordskokkernes milde smag.

jsuppe5

Opskriften svarer til 4 personer

Ingredienser:

  • 500 g jordskokker
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 1 L hønsefond
  • 1 dl fløde
  • ½ tsk chiliflager
  • salt og peber
  • 150 g bacon i skiver
  • 2 skiver rugbrød

Fremgangsmåde:

  1. Skræl jordskokkerne og skær dem i grove tern
  2. Hak løg og hvidløg
  3. Sauter jordskokker, løg, hvidløg og timian ved middel varme i et par minutter
  4. Tilsæt fond og lad suppen koge i ca. 15 minutter til jordskokkerne er møre
  5. Tilsæt fløde og lad suppen koge et par minutter mere
  6. Imens suppen koger steges bacon sprød på en pande
  7. Tag baconen af, men lad baconfedtet blive på panden
  8. Smuldre rugbrødet på panden og lad det stege et par minutter i baconfedtet
  9. Knus baconen i mindre stykker og kom det tilbage på panden til rugbrødet
  10. Lad stege et minuts tid og læg på fedtsugende papir (køkkenrulle)
  11. Blend suppen med en stavblender og smag til med chiliflager, salt og peber
  12. Anret suppen med bacon/rugbrødscrumble på toppen

jsuppe3

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Eataly Illum