Julerisotto med and og kål

I morgen er det juleaften, og jeg glæder mig som et lille barn. Hyggen, gaverne og ikke mindst maden! Flæskesteg, andesteg, brunede kartofler, rødkål og sovs (ikke noget sauce her!).
I min familie er vi utroligt madglade, hvilket også betyder, at vi ALTID laver ALT for meget mad – og det betyder masser af rester i juledagene. En af klassikerne herhjemme er flæskestegssandwich, men denne julerisotto med and er altså også et ret godt bud!
Opskriften svarer til 3 personer
Ingredienser:
- 300 g and (jeg brugte andebryst, men du kan med fordel bruge resterne fra andestegen)
- 250 g risottoris
- 1 L hønsefond
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ kål (jeg brugte hvidkål, men rødkål er jo oplagt her i julen. Savoykål eller grønkål ville også passe rigtig godt til)
- 4 spsk parmesan
- 1½ spsk smør
Fremgangsmåde:
- Skræl og snit løg og hvidløg
- Steg løg og hvidløg til løgene bliver gennemsigtige
- Tilsæt risottoris og steg i et par minutter
- Tilsæt ca. 3 dl hønsefond og lad det koge ind
- Tilsæt resten af hønsefonden lidt efter lidt til risottoen har suget al væsken. Dette tager ca. 15-20 min.
- Steg imens andebrystet eller -resterne
- Snit kål og steg det ved middel varme til kålen falder sammen, men stadig har bid
- Monter risottoen med smør og tilsæt halvdelen af parmesanen
- Bland risottoen med kålen og top med andekødet
- Drys med resten af parmesanen
For at tilføje lidt syre til den ellers fede ret kunne man med fordel tilføje lidt æbler i tern (hvis rødkål) eller granatæblekerner (hvis grønkål). Ristede hasselnødder ville være lækkert, hvis man bruger savoykål! Jeg bliver helt sulten nu 😀
Ingen kommentarer endnu