Følg mig på de sociale medier

Fiskesuppe

Efter 3 år, hvor sommeren er blevet brugt som tjener i Skagen, er min kærlighed for fisk om muligt vokset endnu mere! Jeg elsker fisk i alle afskygninger, og jeg kunne spise det hver evig eneste dag (okay, måske ikke hver dag – you get the point!). At sidde på havnen i Skagen med et glas kølig hvidvin og spise hummerhaler, pil-selv rejer, blåmuslinger, stjerneskud og ikke mindst fiskesuppe. Åh jeg savner Skagen!

Dette er det første år, jeg ikke har været i Skagen, og da jeg simpelthen savner det så meget, besluttede jeg mig for at lave min egen fiskesuppe. Det var min tur til at holde madklub for pigerne, så jeg tænkte, det var en god anledning til at kaste mig ud i det – så måtte det briste eller bære. Heldigvis gik det over al forventning! Den lækre, cremede suppe med de bløde stykker fisk og sprødt brød gik rent ind hos pigerne 😉

Opskriften svarer til 4 personer

Ingredienser:

  • 1 fennikel
  • 1 gulerod
  • 2 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • smør
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 dl fiskebouillon
  • 2 spsk tomatpure
  • 6 dl fløde
  • 1 tsk chiliflager
  • salt og peber
  • 200 g laks
  • 200 g torsk
  • 100 g rejer
  • timian
  • rød skovsyre

Fremgangsmåde:

  1. Snit løg og gulerod i tern, porre i skiver og fennikel i strimler (gem lidt porre til servering)
  2. Svits løg og hvidløg i smør til det bliver let gennemsigtigt. Tilsæt herefter gulerod, porre og fennikel og steg i et par minutter
  3. Tilsæt hvidvin og lad det koge i ca. 1 min. Bland fiskebouillon med 2 dl kogende vand (læs blandingsforhold på pakken) og tilsæt blandingen til suppen. Lad det koge i ca. 10 min.
  4. Tilsæt herefter tomatpure og fløde og lad suppen koge i yderligere 5 min.
  5. Blend suppen med en stavblender til den har en ensartet konsistens
  6. Smag suppen til med chiliflager, salt og peber. Det er lidt svært at smage suppen til før fisken er kommet i, så hellere lidt for lidt end for meget
  7. Fjern evt. skind fra fisken og skær laks og torsk i mundrette tern
  8. Tilsæt laks og torsk og lad suppen koge et par minutter
  9. Sluk for blusset, tilsæt halvdelen af rejerne og lad suppen trække i 2-3 min.
  10. Smag på suppen og tilsæt evt. mere salt og peber, chiliflager og tomatpure
  11. Pynt suppen med porre, resten af rejerne, timian og rød skovsyre

Server med sprødt brød bagt i ovnen med lidt olivenolie og et glas kølig hvidvin for den rigtige Skagen-feel 😉

fiskesuppe1

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/18325627/?claim=xce7v9trzep”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Følg mig på de sociale medier