Guide til Amsterdam // Restauranter

Efterårssalat med brombær, valnødder og marineret grønkål

Jeg elsker, hvordan efterårets grøntsager har de smukkeste farver. Det gør det muligt at lave de lækreste farverige salater, der har lidt mere fylde end sommerens salater. Rodfrugter og kål er rigtig gode til at lægge en god bund, og efterårets frugter og bær er gode til at give sødme og syre til salaten. Så lækkert!

Denne salat er super simpel og nem at forberede på en travl hverdag. Jeg har marineret grønkålen, så den bliver mere mild i smagen og mindre bitter. Jeg synes godt, at rå grønkål kan blive lidt for groft i både smag og tekstur, og så virker det rigtig godt at marinere den. Grønkålen skal marinere i minimum 30 minutter, men har godt af at hygge sig i køleskabet i et par timer eller natten over. Så kan du enten forberede den, når du kommer hjem fra arbejde eller dagen før.

Brombærrene giver en skøn sødme til salaten. Fetaen er cremet, og valnødderne knaser, så du får en skøn efterårssalat med forskellige konsistenser og smage, der passer super godt sammen!

Opskriften svarer til 4-6 personer

Efterårssalat med brombær, valnødder og marineret grønkål

  • 1 pose blandet salat
  • 75 g feta
  • 1 bakke brombær
  • 75 g valnødder

 

Marineret grønkål

  • ca. 1/3 pose grønkål eller så meget du kan have mellem to hænder
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk hvidvins- eller æbleeddike
  • salt og peber

Snit grønkålen (hvis du ikke har købt den snittet) og kom det i en skål. Bland det godt sammen med olie og eddike og massér det ind i kålen med hænderne. Det er med til at nedbryde strukturen i grønkålen, så den bliver blødere i teksturen og mindre bitter i smagen. Smag til med salt og peber og stil det på køl i minimum 30 minutter og gerne i et par timer.

Vask salaten og bland den sammen med grønkålen. Brug fingrene til at smuldre fetaen over salaten. Hak valnødderne og halvér brombærrene. Fordel dem over salaten og server.

2 kommentarer

  • Karen

    Er du vimmer, det ser lækkert ud! Dén skal jeg lave snarest muligt.

    Tak for at dele! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Food Salute

      Årh tusinde tak for de søde ord! Jeg håber, du kan lide det 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Amsterdam // Restauranter