Luksusæggekage med trøffel og kantareller

Marokkansk gulerodssuppe med granatæble

Efteråret er kommet, og det har taget en forkølelse med sig – i hvert fald herhjemme! Overskud er en by i Rusland, men derfor skal der stadig aftensmad på bordet. Og det må gerne være nemt og med masser af smag 😉

I den forbindelse lavede jeg denne spicy gulerodssuppe inspireret af det marokkanske køkken. Den indeholder både hvidløg og ingefær, som forhåbentlig hjælper på helbredet, og så er den fuld af varme og aromatiske krydderier. For at friske suppen lidt op, serverede jeg den med granatæblekerner – og det var altså lidt af et hit. De søde og syrlige kerner passer SÅ godt til den krydrede suppe!

Så velkommen efterår og velkommen suppesæson. Vi skal nok få det godt sammen 😉

Gulerodssuppe

Opskriften svarer til 4 personer

Marokkansk gulerodssuppe

  • 1-2 løg (alt efter størrelse)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tommelfinger ingefær
  • 500 g gulerødder
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk stødt koriander (kan udelades)
  • ½ tsk gurkemeje (kan udelades)
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 L hønse- eller grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • granatæblekerner
  • frisk mynte
  • 4 spsk yoghurt, creme fraiche eller lignende

Snit løg, hvidløg og ingefær groft. Skræl gulerødderne og skær dem i 2 cm tykke skiver. Varm en gryde op med lidt olie og steg løgene til de bliver gennemsigtige. Tilføj nu hvidløg og ingefær og lad det stege et minuts tid, før du tilsætter gulerødderne og alle krydderierne. Lad det stege i et par minutter yderligere og tilsæt herefter bouillonen. Lad suppen koge i ca. 20 min. til gulerødderne er møre. Blend suppen og smag til med salt og peber.

Server suppen med granatæblekerner, frisk mynte og lidt neutral yoghurt – og så selvfølgelig med brød til!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksusæggekage med trøffel og kantareller