Anmeldelse af Restaurant LêLê

Friteret æg med urtesalat og parmesan

I går havde min lillebror fødselsdag, og traditionen tro betød det selvfølgelig brunch! I den forbindelse lavede jeg disse friterede æg på en bund af urtesalat med sennepsvinaigrette og frisk parmesan. Idéen til æggene kom faktisk fra et afsnit af Masterchef, jeg så for lææænge siden.

Æggene er lidt tricky at lave. De skal først koges, og derefter paneres og friteres – og de må endelig ikke få for meget, da man jo gerne vil have den lækre, flydende blomme. Det kræver en god portion tålmodighed og lidt fingersnilde at pille æggene, da de er meget bløde. Men det er altså arbejdet værd, for det er virkelig en lækker kombi med den sprøde overflade og den bløde midte. Kog evt. et par æg ekstra til hvis det går galt med at pille dem 😉

Jeg serverede som sagt denne ret til brunch, men den vil også være ideel som forret – og den vil med garanti imponere dine gæster!

Opskriften svarer til 4 personer

Friterede æg

  • 4 æg
  • 1 æg til panering
  • mel
  • salt
  • panko rasp
  • smagsneutral olie

Bring vand i kog i en kasserolle og kog de 4 æg i 6 min. Kom dem straks i iskoldt vand, og lad dem stå et par minutter. Pil forsigtigt æggene, men pas på for de er ret bløde. Pisk det sidste æg og vend herefter de 4 æg først i mel, så æg og til sidst i raspen. Varm olien op i en gryde. Test temperaturen ved at komme en lille smule panko rasp ned i olien – når olien syder omkring raspen, er olien varm nok. Friter æggene i olien til raspen bliver gylden og læg dem på fedtsugende papir.

Urtesalat

  • 1 hjertesalat
  • 2-3 håndfulde krydderurter og/eller spirer (jeg brugte persille, karse og ærteskud – kørvel og brøndkarse passer også godt til)
  • 1 lille stykke parmesan (ca. 40 g)

Vask salaten og hak den fint. Pluk krydderurterne og bland dem sammen med salaten. Riv parmesanen i flager.

Sennepsvinaigrette 

  • 1,5 spsk olivenolie
  • ½ tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk citronsaft
  • salt

Bland olie, eddike og sennep og rør godt rundt til dressingen samler sig. Smag til med citronsaft og salt. Dressingen må gerne være kraftig, da der kun skal bruges en lille mængde.

Fordel urtesalaten i små skåle og hæld dressingen over. Læg forsigtigt ægget i midten og fordel parmesanen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Restaurant LêLê