Chorizopande med spejlæg

Kartoffel-porresuppe med røget laks og purløgsolie

Kartoffel-porresuppe var faktisk starten på hele mit madeventyr. Det startede i hjemmekundskab i skolekøkkenet, hvor vi skulle lave denne suppe – og det gik helt galt! Vi glemte at komme grøntsagsbouillon i suppen, så den smagte faktisk mest bare af kogte kartofler. Når ja, man skal vel starte et sted 😉

Nu har jeg taget revanche! Dog i en lidt mere moderne og sommerlig udgave af klassikeren. Suppen har jeg holdt helt traditionelt (og denne gang har jeg også husket bouillonen 😀 ) med porre, kartofler og fløde. Hertil har jeg lavet en syrlig og aromatisk purløgsolie som får modspil af den fede, røgede laks. Virkelig lækker mad til de lune sommeraftener!

kartoffel-porresuppe4

Opskriften svarer til 4 personer

Kartoffel-porresuppe

  • 50 g smør
  • 1 kg kartofler
  • 1 løg
  • 3 porre
  • 0,6 L kraftig grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • salt og peber

Skræl kartoflerne og snit kartofler, løg og porrer groft. Varm smørret op i en gryde og steg grøntsagerne heri i omkring 5 minutter. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det koge til kartoflerne er møre (ca. 15 min.). Blend suppen, tilsæt fløde og smag til med godt med salt og peber – den kan trække langt mere, end du tror.

Purløgsolie

  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1 bundt purløg
  • 2 spsk citronsaft
  • salt

Vask purløgen og tør den godt med køkkenrulle. Blend purløg og olie i 5 min. og smag til med citronsaft og salt.

Tilbehør

  • 100 g røget laks
  • ciabattabrød

Server suppen og hæld forsigtigt purløgsolien ud over. Skær laksen i mindre stykker og fordel denne. Server gerne med lunt ciabattabrød.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chorizopande med spejlæg