Butterdejssnitter med hindbær

Koldskålstærte med kammerjunkebund

Okay, sommeren viser sig måske ikke fra sin bedste side i dag – men jeg er altså stadig i sommerstemning! Derfor har jeg i dag lavet denne koldskålstærte med kammerjunkebund og koldskålsmousse. Kagen er lidt bygget op som en cheesecake med en bund på kiks og smør og den bløde creme med syre og sødme.

Jeg bagte kagen i et lille tærtefad med en diameter på 18 cm. Du kan også bage kagen i et almindeligt tærtefad eller i en springform. Så ville jeg bare lave dobbelt portion 😉

Nu vil jeg vente på, at min søde kæreste kommer hjem, så jeg kan få lov til at spise kagen – hold nu op, hvor er det svært at holde fingrene fra den!

koldskaal9

Opskriften svarer til 4-6 personer

Kammerjunkebund

 • 150 g kammerjunker
 • 80 g smør

Kom kammerjunkerne i en pose og knus dem fint med en kagerulle. Smelt smørret og bland det i kammerjunkerne. Fordel massen i bunden af et tærtefad eller en springform og pres det godt ud i kanterne med en ske.

Koldskålsmousse

 • 2 blade husblas
 • 40 g sukker
 • 2½ spsk citronsaft
 • kornene fra ½ vaniljestang
 • 1 dl piskefløde
 • 1 dl kærnemælk

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 10 min. Kog citronsaft op med sukker og vaniljekorn og lad det koge nogle minutter til sukkeret er opløst. Tag lagen af varmen og tilsæt husblassen. Lad lagen køle af til den er håndvarm. Pisk piskefløden til en let skum og vend det med kærnemælken. Tilsæt et par skefulde af cremen til lagen og rør det godt ud. Tilsæt herefter lagen til resten af cremen og vend det sammen. Fordel moussen oven på kammerjunkebunden og stil den på køl i 2 timer. Server med friske jordbær.

1 kommentar

 • Louise L

  Mmmmmmhh. Det ser lækkert ud! Den tror jeg, jeg vil prøve at lave en dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butterdejssnitter med hindbær