Thai fish cakes

Vietnamesisk risnudelsalat med nuoc cham

Til gårsdagens thai fish cakes fik vi denne vietnamesiske risnudelsalat med nuoc cham. Risnudlerne og de sprøde grøntsager gør, at salaten virker rigtig frisk at spise. Nuoc cham, som er en klassisk vietnamesisk dipping sauce, giver en krydret, sød og salt smag, som passer rigtig godt til de milde, friske smager fra grøntsager og nudler. Risnudelsalaten tager måske 5 minutter at lave, og det er bare super lækker hverdagsmad!

nudel9

Opskriften svarer til 4 personer

Ingredienser:

Risnudelsalat

  • 180 g risnudler
  • 1 L vand
  • ½ agurk
  • 2 forårsløg
  • bønnespirer
  • 1 rødløg
  • 1 rød chili (kan undværes)
  • 1 håndfuld koriander, mynte eller sød basilikum
  • 2 spsk ristede løg eller hakkede peanuts

Nuoc cham

  • 3 spsk vand
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk eddike
  • 3 spsk fiskesauce
  • saften fra ½ lime
  • ½ rød chili, hakket
  • 1 fed hvidløg, hakket

Fremgangsmåde:

Nuoc cham

  1. Kog vand, sukker, eddike til sukkeret er opløst
  2. Lad det køle af og tilsæt herefter hvidløg, chili, limesaft og fiskesauce

Risnudelsalat

  1. Vask og snit grøntsagerne – forårsløg og chili i skiver, agurk i strimler (julienne) og rødløg i tynde både
  2. Kog 1 L vand i en gryde
  3. Tag gryden af varmen, tilsæt risnudler og læg låg på gryden
  4. Lad risnudlerne trække i 3 minutter og skyl herefter med koldt vand
  5. Bland risnudlerne med agurk, forårsløg, bønnespirer, rødløg, chili, urter og nuoc cham
  6. Server salaten med ristede løg eller hakkede peanuts

nudel2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thai fish cakes