Opskrift: Jordskokkesuppe med bacon/rugbrødscrumble

Opskrift: Panna cotta med hindbær og hvid chokolade

I går var det igen min tur til at afholde madklub for pigerne. Det var en super hyggelig aften med vin, brætspil og ikke mindst MASSER af mad! Menuen stod på rørt oksetatar, ølbraiserede svinekæber og denne lækre panna cotta med hvid chokolade og hindbær.

Normalt kaster jeg mig sjældent ud i dessert, da jeg simpelthen ikke har tålmodigheden. Jeg er typen, der smager og sjusser mig frem, når jeg laver mad – og det kan man bare ikke på samme måde med en dessert. Når ingredienserne er rørt sammen, må man bare krydse fingre for, at desserten smager godt, når den er færdigbagt (eller færdig-kølet som her). Det var enormt nervepirrende, men resultatet blev simpelthen så lækkert, og lige som jeg havde håbet!

Det gode ved denne dessert er, at man kan lave den færdig før gæsterne kommer 😉

pannacotta4

Opskriften svarer til 4-6 personer

Ingredienser:

  • 500 ml fløde
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 100 g hvid chokolade
  • 2½ blad husblas
  • 100 g hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  3. Kom fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og lad det koge langsomt op
  4. Hak chokoladen fint
  5. Fisk vaniljestangen op af fløden
  6. Tilsæt den hvide chokolade og rør rundt til chokoladen er smeltet
  7. Tag gryden af varmen
  8. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i fløden
  9. Hæld panna cottaen på glas og stil dem på køl i minimum 4 timer
  10. Anret dine panna cotta med friske hindbær

pannacotta2

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Jordskokkesuppe med bacon/rugbrødscrumble