Guide: Barvogn på 5 budgetter

Opskrift: Julerisotto med and og kål

I morgen er det juleaften, og jeg glæder mig som et lille barn. Hyggen, gaverne og ikke mindst maden! Flæskesteg, andesteg, brunede kartofler, rødkål og sovs (ikke noget sauce her!).

I min familie er vi utroligt madglade, hvilket også betyder, at vi ALTID laver ALT for meget mad – og det betyder masser af rester i juledagene. En af klassikerne herhjemme er flæskestegssandwich, men denne julerisotto med and er altså også et ret godt bud!

anderisotto2

Opskriften svarer til 3 personer

Ingredienser:

  • 300 g and (jeg brugte andebryst, men du kan med fordel bruge resterne fra andestegen)
  • 250 g risottoris
  • 1 L hønsefond
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ kål (jeg brugte hvidkål, men rødkål er jo oplagt her i julen. Savoykål eller grønkål ville også passe rigtig godt til)
  • 4 spsk parmesan
  • 1½ spsk smør

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og snit løg og hvidløg
  2. Steg løg og hvidløg til løgene bliver gennemsigtige
  3. Tilsæt risottoris og steg i et par minutter
  4. Tilsæt ca. 3 dl hønsefond og lad det koge ind
  5. Tilsæt resten af hønsefonden lidt efter lidt til risottoen har suget al væsken. Dette tager ca. 15-20 min.
  6. Steg imens andebrystet eller -resterne
  7. Snit kål og steg det ved middel varme til kålen falder sammen, men stadig har bid
  8. Monter risottoen med smør og tilsæt halvdelen af parmesanen
  9. Bland risottoen med kålen og top med andekødet
  10. Drys med resten af parmesanen

For at tilføje lidt syre til den ellers fede ret kunne man med fordel tilføje lidt æbler i tern (hvis rødkål) eller granatæblekerner (hvis grønkål). Ristede hasselnødder ville være lækkert, hvis man bruger savoykål! Jeg bliver helt sulten nu 😀

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Barvogn på 5 budgetter