Anmeldelse: Nose2tail Madbodega

Opskrift: Æg en cocotte

Jeg vågnede tidligt her til morgen og tænkte, at jeg ville få lidt ud af den ekstra tid ved at lave lidt lækkert til morgenmad – det blev til æg en cocotte (eller oeufs en cocotte, som det så fint hedder på fransk).

Retten er egentlig super simpel, og det tager ingen tid at lave. Vi havde spinat liggende i køleskabet, så det skulle selvfølgelig bruges, men man kan sagtens bruge andre grøntsager som peberfrugt, løg, squash eller hvad man nu lige føler for. I weekenden vil det også være lækkert med lidt bacon eller parmaskinke i (ej nu bliver jeg helt sulten igen…).

Den største udfordring ved denne ret er, at æggehviden skal nå at sætte sig uden at æggeblommen bliver hård. Jeg synes, jeg får det bedste resultat ved at skille blommen fra hviden, men man kan også sagtens bage det hele samtidig.

Jeg serverede retten med en skive ristet rugbrød, men æg en cocotte vil også være super som brunchret! De små, indbydende skåle ser så fine ud på bordet, og så er wow-faktoren altså bare højere, end hvis du laver et spejlæg 😉

Opskriften svarer til 2 personer

Ingredienser:

  • 2 håndfulde spinat
  • 4 spsk madlavningsfløde
  • 2 spsk parmesan
  • salt og peber
  • 2 æg

Fremgangsmåde:

  1. Vask spinaten godt, pres væden ud og dup tør med køkkenrulle
  2. Bland spinat, madlavningsfløde, parmesan, salt og peber
  3. Fordel blandingen i 2 cocotter
  4. Del æggene i hvide og blomme
  5. Hæl æggehviderne i cocotterne
  6. Bag dine cocotter i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter
  7. Tag cocotterne ud af ovnen og læg forsigtigt æggeblommen oven på
  8. Bag cocotterne i yderligere 3-5 minutter

Lad cocotterne hvile i et par minutter, så sætter æggehviden sig bedst 🙂

cocotte3

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Nose2tail Madbodega