Opskrift: French toast

Opskrift: Bygotto

På sådan en grå og regnfuld dag har man altså brug for comfort food! Fyldig, varm,smagfuld mad, der fylder godt i maven, og som man bliver rigtig glad og godt tilpas af at spise. Her passer bygotto perfekt ind! Hvis du er vild med risotto, vil du elske bygotto. Bygotto har lidt mere struktur end risotto, og de grove kerner kan suge rigtig meget saft og kraft. Man føler sig faktisk en lille smule sundere, når man spiser bygotto i forhold til risotto – win-win 😉

Her til aften lavede vi en meget simpel bygotto med løg og fennikel, hvilket passede rigtig godt sammen med den laks vi fik til. Bygottoen kan både spises som tilbehør eller som en hovedret i sig selv. Hvis jeg skulle lave den som hovedret, ville jeg nok snige lidt bacon, jordskokker og svampe ind – men jeg tror de fleste rodfrugter eller grove grøntsager vil passe godt til. Bygotto er også ideel som vegetarisk hovedret, da retten har nok smag til, at man ikke savner kødet 🙂

Opskriften svarer til hovedret til 2 personer eller tilbehør til 4 personer

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 250 g perlebyg
  • 1 liter hønsebouillon (grøntsagsbouillon kan også bruges)
  • 3 spsk smør
  • 50 g parmesan
  • salt og peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Snit løg og hvidløg
  2. Vask fennikel godt og snit den i strimler
  3. Svits løg og hvidløg i smør eller olie til det bliver gennemsigtigt
  4. Tilsæt fennikel og lad det stege et par minutter
  5. Tilsæt perlebyg og lad det riste på panden i ca. 3 minutter
  6. Tilsæt ca. en tredjedel af bouillonen og lad det koge ind. Tilsæt herefter resten af bouillon lidt efter lidt
  7. Lad bygottoen simre ved middel varme i en times tid
  8. Tag bygottoen af varmen og monter med smør
  9. Tilsæt parmesan og smag til med salt og peber

bygotto5

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: French toast