Opskrift: Grilled cheese sandwich

Opskrift: French toast

Som dessert til weekendens snaskede grilled cheese sandwiches (se opskriften her) valgte vi at lave en omgang french toast. French toast er for mig den perfekte blanding af blødt, mushy brød og en sprød, karameliseret overflade. Det er simpelthen SÅ lækkert! Især den klassiske med flormelis og ahornsirup på toppen – men det smager nu også rigtig godt med friske bær eller banan eller chokolade… Ej, jeg kunne blive ved 😀

De fleste har et eller andet forhold til, hvordan french toast skal laves samt hvordan konsistensen og smagen skal være – men mange synes også det er svært at ramme især den rigtige konsistens. I starten kæmpede jeg også selv med at lave perfekte french toast – enten satte æggemassen sig ikke, og ellers var de helt tørre i midten. Det er heldigvis lang tid siden, og jeg plejer altid at få et rigtig godt resultat ved at følge opskriften nedenfor 🙂

Opskriften svarer til 2-4 personer (alt efter hvor lækkersulten man er)

Ingredienser:

  • 4 skiver brød
  • 2 æg
  • en sjat mælk eller fløde (madlavningsfløde kan også bruges i en hurtig vending 😉 )
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk sukker
  • flormelis
  • ahornsirup

Fremgangsmåde:

  1. Skær brødet i 4 skiver
  2. Pisk æggene sammen med mælk og kanel
  3. Fordel æggemassen i et fad eller lignende. Brøddet skal ligge og suge lækkerierne i ca. 5 minutter på hver side
  4. Drys sukker på begge sider af brødet. Dette vil gøre, at overfladen karameliserer, når brødet bliver stegt
  5. Steg brødet ved middel varme til sukkeret er karameliseret og overfladen føles let sprød
  6. Læg brøddet på en tallerken og drys flormelis ud over – lige så meget som du har lyst til!
  7. Hæld ahornsirup over

Spis dem mens de er lune!

french-toast4

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Grilled cheese sandwich